Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie .Life in Tiles.

20 januari 2020 - 13 maart 2020

Expositie .Life in Tiles. in het gemeentehuis Bunschoten

Vanaf maandag 20 januari 2020 kunt u in het gemeentehuis van Bunschoten terecht voor de expositie .Life in Tiles. van Kim van Dooren. Een bijzondere expositie waarin de unieke tegelkunst van de Spakenburgse kunstenaar centraal staat.

Leven in tegels, een liefde voor het oude ambacht
Kim is de afgelopen jaren uitgegroeid naar een veelzijdige kunstenaar. In haar tegelkunstwerken combineert ze de liefde voor een eeuwenoude ambacht met schilderkunst die ze een geheel eigen en moderne touch geeft. Menigeen vindt haar inmiddels voor het vangen van hun geliefdes in een treffende portretschildering. Een aantal van deze opdrachten zijn exclusief uitgeleend voor deze expositie. In haar vrije werk probeert ze het dagelijkse leven en levensthema’s te vangen in tegels.

Continue experimenteren
Door te experimenteren met diverse materialen en technieken lukt het Kim om keer op keer te blijven vernieuwen. Zij blaast hiermee de doorgaans rechte strakke tegels, ‘leven’ in. De basis ligt in het schilderen met onderglazuur. Een procedé waarbij de pigmenten direct op de ongeglazuurde tegel wordt aangebracht, waarna deze wordt afgeglazuurd en gebakken op ruim 1000 graden. Een andere spannend effect geeft het schilderen met was. De was verbrandt in de oven waardoor er een reliëf en speling met glans ontstaat. Het stopt hier echter niet. Er zijn in de keramiek diverse materialen die doorgaans niet gebruikt worden om te schilderen, maar toegepast een spannend resultaat geven.

Uit het leven gegrepen
De thema’s die Kim schildert liggen dicht bij haar. Zo zijn de typisch Spakenburgse ‘dârpse tegels’ ontstaan. Ook zijn er portretten opzettelijk gehusseld omdat ze hiermee thema’s zoals gelaagdheid en (on)gelijkheid wilt aankaarten. De kijker wordt deelgenoot van haar fantasie gemaakt. Met haar laatste werk Fluent exposeert ze een surrealistisch tegelschilderij met een krachtige vrouw en vis. En hoopt dat ze hiermee de bezoeker van de expositie inspireert om de fantasie even te laten gaan…

Creativiteit delen in Atelier IN’T 100
Kim heeft naast haar reguliere kantoorbaan van haar creativiteit haar werk gemaakt en is ze vorig jaar Atelier IN’T 100 gestart. De grote oude visschuur op Weikamp 100 is omgebouwd tot haar atelier. Vandaar ook de naam IN’T 100. Haar doel is om daar zowel haar eigen creativiteit te stimuleren, te ontwikkelen, te delen en over te dragen. In het atelier heeft ze een plek om haar honderden ideeën vorm te geven. Haar vaardigheden deelt ze in workshops. Inmiddels heeft zij haar unieke werkwijze en schilderstijl verwerkt in een dagopleiding ‘fijnschilderen in onderglazuur’. Hierin staat de combinatie van de disciplines fijnschilderen en werken met keramische onderglazuren centraal. Deze dagcursus geeft zij in Haarlem (bij Kleispot) en in Amersfoort (bij Kleistad).

Expositie .Life in Tiles 20 januari tot en met 12 maart 2020
Conservator van Museum Spakenburg, Adriaantje de Jong zal op maandag 20 januari de officiële opening verzorgen om 19.30 uur (voor genodigden en pers). U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (maandag tot en met donderdag van 08.30-17.00 uur; woensdag 08.30-20.00 uur en vrijdag van 08.30-12.00 uur). De expositie .Life in Tiles. is te bezichtigen tot en met donderdag 12 maart.

—–

From January 20, 2020 my exhibition .Life in Tiles. is on display in the town hall of Bunschoten. The exhibition is 2 months and ends on March 13.

This exhibition is freely accessible during the regular opening hours of the town hall.

#lifeintiles #tiles #expo #expositie #exhibition #townhall #bunschoten #hechtspakenburg #tegels #tegel #ceramics #keramiek #atelierint100

Gegevens

Begin:
20 januari 2020
Einde:
13 maart 2020
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Organisator

Kim van Dooren
E-mail:
kim@int100.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Gemeentehuis Bunschoten
Stadsspui 1
Bunschoten, 3752CL Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *