Raku dere groene kandelaar set met vaas

Handgemaakte unieke kandelaar van aardewerk. De kandelaar zou ook als vaas gebruikt kunnen worden. Omdat bloemen bijna altijd terugkomen in de klederdracht, is er een extra vaas bijgemaakt waar toch ook bloemen in kunnen.

De werken zijn Raku gestookt. Dit is een Japanse stooktechniek waarbij het geglazuurde beeld op 1000 graden uit de oven wordt gehaald. De glazuur barst vervolgens door de enorme temperatuurschok. Hierna gaat het beeld in een rookton. De ongeglazuurde delen en de craquelé worden zo  ingerookt. Hierdoor is elk werk uniek.

Extra bijzonder is dat er veel extra kleuren in de groene glazuur zijn ontstaan door reductie. Tijdens het inroken is er zuurstof weggenomen door er zaagsel op te strooien. Het glazuur onttrekt het zuurstof uit de glazuur en scherf. Het koper wat in het glazuur zit is nu goed te zien, almede een enorm kleurenspel. Hierdoor is elk werk uniek. De hoogte van de dere is ongeveer 12 centimeter en de vaas is 20 centimeter hoog (zonder bloemen of kaars).

Het is een ‘levend’ glazuur. De kleuren kunnen in de loop der tijd door licht veranderen.

Passend bij deze set heeft Prachtig Flowerart een droogbloemenboeket gemaakt van met typische kleuren uit de klederdracht van Spakenburg. De pauwenveren passen bij de trots en pronk van de klederdracht. De kaars en bloemen zijn inclusief.

Het werk komt met een certificaat van echtheid op papier en een handgemaakt tegeltje en maakt onderdeel uit van Serie 2.

Verkocht