Kim van Dooren-Pothmann

Kim van Dooren is een veelzijdig kunstenaar met oneindige creativiteit, die continue bezig is met het verleggen van haar grenzen en uitdaging zoekt in zichzelf en diverse of nieuwe materialen en technieken. Elk werk bevat een uitdaging. Dit kan in de kleinste details liggen, maar ook in het loslaten van lijnen, vangen van gevoel of experimenteren met materialen.

Een rode draad in haar werk is de strijd tussen perfectie en loslaten, wat op haar beurt weer kan leiden tot ‘perfectie door imperfectie’. De cadeautjes die je als kunstenaar kunt krijgen. Maar daarentegen ook kan leiden tot (veel) werk in de prullenbak.

Er is wat werk van Kim verschenen in diverse artikelen. Bekijk ze onder nieuws. Kijk bij Portfolio’s voor een overzicht van haar werk. Ze werkt ook in opdracht.

Museum Spakenburg
Er is een werk van Kim opgenomen in de collectie van Museum Spakenburg. Hier kun je er meer over lezen.

Dagopleiding
Kim heeft een unieke werkwijze en schilderstijl ontwikkeld. Inmiddels heeft zij dit verwerkt in een dagopleiding ‘fijnschilderen en decoreren in onderglazuur’. Hierin staat de combinatie van de disciplines fijnschilderen en werken met keramische onderglazuren centraal. Deze dagcursus geeft zij in Amersfoort, Zwolle en Haarlem en sinds 2023 ook in haar eigen atelier.

Haar creatieve pad
Kim is al jaren aan de slag met grafisch vormgeving totdat zij als bestuurslid van het Cultuur Platform Bunschoten aan de slag ging. In die periode is ze bij May Brit gaan schilderen met olieverf, waar ze uiteindelijk de masterclass volgde. Schilderen in meerdere lagen zoals ook de oude meesters dat deden.

Omdat ze op een moment, letterlijk het werk van meerdere kanten wilde kunnen bekijken, stopte ze met schilderen en startte ze met keramieklessen bij o.a. Kleistad en Keramikos. Naast boetseren, klei-/porseleingieten en handvormen (waarin zij zichzelf nog verder wil bekwamen), kwam de schilderliefde weer naar boven. Een combinatie van haar oude en nieuwe liefde lag voor de hand. Zo is met een experiment, haar liefde voor tegeltableaus en platelen geboren. Het is een eeuwenoude ambacht die ze een eigen, moderne touch heeft gegeven.

Start Atelier IN’T 100
Naast haar reguliere kantoorbaan heeft ze van haar hobby haar werk gemaakt en is ze IN’T 100 gestart. De grote oude visschuur op Weikamp 100 is omgebouwd tot haar atelier, waar ze naast haar eigen werk, graag kennis en vaardigheden deelt in workshops. Met Atelier IN’T 100 heeft ze een plek om haar honderden ideeën vorm te geven.

Haar doel is om zowel haar eigen creativiteit te stimuleren, te ontwikkelen, te delen en over te dragen. Vandaar ook de naam IN’T 100. Naast het huisnummer 100, refereert het aan de ruimte voor honderd(en) verschillende creatieve uitspattingen.