Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Dagcursus Fijnschilderen en decoreren in onderglazuur – za 10 juni Spakenburg = VOL

10 juni 2023 / 10:00 - 16:00

€110

Fijnschilderen en decoreren in onderglazuur

*** Deze cursus zit vol. Je kunt wel op een wachtlijst worden geplaatst. Zodra er een nieuwe cursus gepland gaat worden, wordt er contact opgenomen ***

 

Ontdek de wereld van het fijnschilderen en decoreren met onderglazuur op keramiek

In deze workshop laat ik je kennismaken met diverse technieken en materialen voor onderglazuur op biscuit gebakken klei.

De workshop wordt gegeven op zaterdag 15 april 10.00 tot 16.00 uur in mijn eigen atelier in Spakenburg. Dit is dezelfde cursus die ik ook geef bij Kleistad Amersfoort en Silex Zwolle.

Ik ben van huis uit kunstschilder en ben een aantal jaar geleden begonnen met een keramiekcursus. Inmiddels heb ik mijn schilderkennis en -kunde gecombineerd met keramiek en heb ik een cursus ‘Fijnschilderen in en decoreren onderglazuur’ ontwikkeld.

We gaan leren door te doen

De mogelijkheden met onderglazuur zijn eindeloos. In deze cursus komen alle type materialen voorbij die je onder de glazuur of direct op het biscuit kunt toepassen. Zo gaan we in op de technieken van het fijnschilderen met diverse onderglazuren (poeders kant en klaar), maar ook mogelijkheden met wax-resist en en glaze-stains komt aan de orde.

Tijdens de cursus ontvang je een reader met alle informatie. Thuis kun je dus eenvoudig met de geleerde informatie aan de slag.

Tijdens de cursus word je stap voor stap je meegenomen in diverse technieken en materialen. We gaan aan de slag op 4 (15×15 cm) tegels. Je kunt bijvoorbeeld voor elke techniek apart op een tegel oefenen, maar kunt ook technieken combineren en direct een tableau creëren.

Met welke materialen gaan we aan de slag?

 • Onderglazuurpotloden,
 • Onderglazuur-poeders,
 • Wax-krijtjes/resist,
 • Latex,
 • Pigmenten/oxides en
 • Kant- en klare onderglazuren.

Schilder of klei ervaring is absoluut niet nodig. Er zijn voorbeelden en overtrekpapier aanwezig die je kunt gebruiken. Indien je zelf over favoriete penselen beschikt, neem deze dan gerust mee. Dan kunnen we gelijk kijken wat je hiermee kunt.

De tegels worden achteraf afgeglazuurd en afgebakken. In overleg kunnen worden opgehaald.

Opgeven of wil je meer weten? Stuur me gerust een berichtje!

De cursus kost € 110,- en is inclusief eenvoudige lunch, materiaal, het stoken van de werkstukken, een reader met de behandelde stof, koffie, thee en koek.

Deze cursus dient vooraf te worden betaald. Bij annulering vanuit mijn kant, zal volledige restitutie plaatsvinden. Bij annulering vanuit de deelnemer, is volledige terugbetaling mogelijk tot 2 weken voor de cursus. Daarna alleen onder de voorwaarde dat ik iemand kan vinden om jouw plaats in te nemen.

Gegevens

Datum:
10 juni 2023
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€110
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisator

Kim van Dooren
E-mail
kim@int100.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Atelier IN’T 100
Weikamp 100
Spakenburg, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Een gedachte over “Dagcursus Fijnschilderen en decoreren in onderglazuur – za 10 juni Spakenburg = VOL

 1. Beste mevrouw van Dooren,
  Graag zou ik deelnemen aan de cursus op 10 juni samen met Wilma Dame, zij heeft u ook een berichtje gestuurd. Graag verneem ik van u of u plek heeft voor ons.
  Hartelijke groeten,
  Julia Rippner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *